Welkom op de webiste van restaurant 'Het Genot op den Berg'.

Contact 

Shop navigation

Versterkte wijnen

Versterkte wijn is wijn die met alcohol, vaak uit dezelfde wijn gedestilleerd, wordt versterkt. Vroeger wist men al dat een hoger alcoholpercentage de houdbaarheid verbeterde. Ook overleefde de wijn beter het vervoer over lange afstanden, bijvoorbeeld per schip. Het versterken van wijn wordt in veel landen toegepast.Twee types:

1. V.D.L. (vin de liqueur)

Is versterkte wijn gemaakt van onvergiste most, met potentieel 10 % Alc., die een toevoeging kreeg van wijnalcohol of marc, voortkomend van druiven toegelaten voor de AOP van dezelfde streek.

2. V.D.N. (vin doux naturel)

Is een versterkte wijn volgens de Europese richtlijn : toevoeging van alcohol van 96 % Alc.  aan most met min 12 % Alc.  potentieel, uiteindelijk resulterend in een effectief Alc. tussen 15 en 22 %.
De toevoeging van wijnalcohol gebeurt dus tijdens of na de gisting.

Geen product gevonden
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken